sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tästä se taas lähtee...

...tai no lähti jo noin kuukausi sitten.

Koska lääketietteellisen ovet eivät auenneet vielä tänä vuonna ja tiesin sen jo heti pääsykokeiden jälkeen, hain heti Turun kristilliseen opistoon lääketieteeseen valmistavalle linjalle. Haku aikaa linjalle olisi kuitenkin ollut vielä tulosten julkaisupäivänkin jälkeen. 

Linjalla opiskellaan lukion kemiat, fysiikat ja biologiat läpi, sekä noin kaksi kuukautta ennen valintakokeita alkaa kuukauden mittainen intensiivijakso, jolloin kahlataan vanhoja pääsykokeita ynnä muita lävitsen. Näin ainakin olen ymmärtänyt. Opintojen kesto on 32 viikkoa, joten mielestäni tämä oli paljon järkevämpi valinta kuin valmennuskurssi,varsinkin kun hinnat ovat lähes identtiset. Hintalappu tälle linjalle on 60€/vko, joten kokonais hinnaksi tulee 1920€, joka on keskimäärin kolmen kuukauden valmennuskurssin hinta, ei paha siis ollenkaan. Varsinkaan kun otetaan huomioon,että tästä opiskelusta saa KELAn opintotukea!

Nyt on kuukauden verran opintoja takana ja olen aivan innoissani, olen oppinut asioita jo paljon paremmin. Vaikka kurssit kahlataan todella reippaaseen tahtiin läpi (kohta kaksi fysiikkaa ja yksi kemia takana) ei ole ollut mitään ongelmaa sisäistää käsiteltäviä asioita.

Viime kevään valmennuskurssiini nähden tämä on paljon antoisampaa, opettajilla on oikeasti aikaa opettaa ja neuvoa, eivätkä he vain paasaa asiaa läpi ja oleta,että jokainen ymmärsi asian. Tietenkin valmennuskurssien ja opettajienkin välillä on eroje ja tämä onkin vain oma mielipiteeni.


Suosittelen Turun kristillistä opistoa kyllä yhdeksi vaihtoehdoksi valmennuskurssille. Opistolla on myös asuntola, joten on mahdollisuus tulla vähän kauempaakin! 

Olitteko ennen kuullut tällaisesta "toisesta" vaihtoehdosta valmennuskurssille vai oliko tämä ihan uutta tietoa?

4 kommenttia:

  1. Tuo vaikuttaa todella hyvältä jutulta!

    Itselläni ei ole kouluttautumishaaveita tällä hetkellä, koska olen tyytyväinen nykyiseen työhöni, mutta toisaalta ainahan sitä kannattaa pyrkiä eteenpäin eikä jämähtää paikoilleen... Ajatuksia herättävä postaus siiskin, kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatuksia herättävä tämän olikin tarkoitus olla,joten jes onnistuin!
      Opistolta löytyy tosiaan myös muita jatkokoulutuksiin tähtääville suunniteltuja linjoja; oikeustiede, kasvatustiede ja psykologia sekä kielet ja viestintä. Ensi vuodelle on suunnitteilla myös kauppakorkeaan valmistava, joten valinnanvaraa löytyy mikäli mieli muuttuukin kuluttautumisen suhteen! :)

      Poista
  2. oi aika hyvä juttu! Itse alan käydä valmennuskurssia taas marraskuussa! Kirjoittelen myös omassa blogissa lukemisistani ja elämästä siinä sivussa :) http://medicalme-iida.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä lisätä blogi lukulistalle! :)

      Poista